bild-2

▶ MALMÖ
Poesi deluxe / Poeten på hörnet: Det finns ett hörn på Södra Förstadsgatan du inte ska gå förbi; nummer 65 B. Där ligger mysiga Poeten på hörnet, ett ställe som alltid har saker på gång. Nu drar deras vårprogram igång igen! Lördagen den 18:e maxar de med ”Poesi deluxe”, en storläsning med sex poeter. Medverkar gör bland annat Charlotte Qvandt, Magnus Carlbring och Petra Mölstad.
Lördagen den 18 januari, kl 17.30
Fri entré

▶ MALMÖ
NY TEXT! Reading/ Inkonst: ”En textuppläsning med Potato-twist och musik” är beskrivningen till en av månadens mest experimentella läsningar med PotatoPotato Scenkonst. Ingen vet vad som kommer att hända när de uppträder tillsammans med regionsvinnarna i Sveriges största manustävling NY TEXT!. Hur som helst bjuder de in till en tvåtimmars upplevelse i Inkonsts foajé.
Lördagen den 18 januari, kl 17
Fri entré

▶ LUND
Författarsamtal: Lars Yngve / Lunds Stadsbibliotek: Noam Chomsky, Jan Guillou och Susanna Alakoski skrev en gång för samma tidning. Och det var en liten tidning, en tidning på Österlen. Låter det otroligt? Tidningen hette Nya Upplagan och lyckades vara en helt oberoende tidning i sju hela år. Från början startade chefredaktören Lars Yngve den för att göra kultur för landsbyggden, men snabbt växte den till att bli till något helt unikt. I sitt tabloidformat samlade den skribenter från hela världen. Tyvärr lades tidningen ned på grund av bristande ekonomi och ett av våra mest levande kulturfenomen gick i graven. Lars Yngve kommer till Lund för att berätta historien om Nya Upplagan och sin nya bok.
Tisdagen den 21 januari, kl 18
Fri entré.

▶ MALMÖ
Poetry Slam / Café Barbro: Nu öppnar Café Barbro dörrarna på vid gavel för en ny omgång med Poetry Slam! Vårens första tävling brukar alltid vara den bästa. Kanske ser du din granne, ett gammalt ex eller din mamma stå på scen? Reglerna är sådana, att alla kan vara med och tävla. Det enda som krävs är tre egenskrivna dikter. Och kanske lite självförtroende.
Fredagen den 24 januari, kl 19

▶ MALMÖ
Politik, poesi och musik: FATTA-kampanjen / Moriskan: Dagen efter det vanliga Poetry Slam hålls ytterligare ett. Men det senare slammet är betydligt mer politiskt, det är ett inslag i starka FATTA-kampanjen som vill förändra synen på sex, våldtäkt och lagstiftning kring sexuellt våld. Kampanjen bygger på 100 anonyma brev om sexuellt våld och har redan fått uppmärksamhet över hela landet. En av de drivande är rapparen Cleo från Femtastic, som också kommer uppträda med Spoken Word under kvällen.
Lördagen den 25 januari, kl 18-22
Fri entré innan 18.30, därefter 100 kr.

Maya Isaksson


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...