Den 26 november visas första avsnittet av Dramatenchefen Marie-Louise Ekmans webbserie Den dramatiska asylen. Serien är en arbetsplatsskildring i 50 delar med skådespelare från Dramaten i rollerna.

Handlingen utspelar sig på Dramaten, med ett flertal skådespelare i rollen som Marie-Louise Ekman själv. Marie-Louise Ekman har skrivit manuset och även stått bakom kameran. Hela serien är filmad med en mobiltelefonkamera.

– Den dramatiska asylen är en arbetsplatsskildring som visar att Dramaten är som vilken arbetsplats som helst. Här finns rädslor för att man inte ska synas och förlora jobbet, det pågår konflikter och skvaller, men det finns en stark vilja att åstadkomma något viktigt, säger Marie-Louise Ekman.


– Serien är en fantasi som utspelar sig inne i mitt huvud. Skådespelarna har fått helt fria tyglar att tolka sina roller, och det har varit ett både lustfyllt och spännande arbete.

Nya avsnitt visas på dramatenplay.se varje måndag, onsdag och fredag tom 15 mars 2014. Serien kommer också att visas i sin helhet, i en hopklippt version, på en av teaterns scener under våren.


Benny Andersson har skrivit seriens vinjettmusik.

Den dramatiska asylen visas på www.dramatenplay.se med start 26 november.

I rollerna
Marie Göranzon, Ingela Olsson, Stina Ekblad, Melinda Kinnaman, Ellen Jelinek, Örjan Ramberg, Johan Rabaeus, Rebecka Hemse, Erik Ehn, Johan Holmberg, Gunilla Nyroos, Elin Klinga, Andreas T Olsson, Jan Malmsjö, Danilo Bejarano, Sanna Sundqvist, Emma Broomé, Eric Stern, Hans Klinga, Kristina Törnqvist, Per Svensson, Henrik Dorsin, Jonas Malmsjö, Emma Mehonic, Agneta Ehrensvärd, Pontus Gustafsson, Olle Jansson, Seppo Laukkanen

Manus, regi, foto Marie-Louise Ekman

SPONSRAT INLÄGG


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...